2013-04-22

Moikkamoi vaan kaikille!

Mää täältä Saksasta, Siegenistä kirjottelen teille. Eli tulin siis tänne työharjotteluun neljäks viikoks kampaamoon nimeltä Der Dritte Raum. Asun täällä yhen tytön luona Siegenin keskustassa ja onneks on 5 minuutin kävelymatkan päässä työpaikka.

Oon viihtyny täällä tosi hyvin, kerenny jo viikon aikana tutustua uusiin ihmisiin ja oppinu puhumaan jopa vähä saksankieltäki. Työkaverit on mukavia ja ystävällisiä, just uudistettu kampaamo ja tähän asti nähdyistä kampaamoista upein!

Kaikkee ollaan ehitty tehä tällä viikolla. Alkuviikosta oltiin tutustumassa vähän kouluun ja kertomassa Suomesta ja tehtiin järkyttävä kävelykierros Siegenin kaupungissa  oppilaitten kanssa. Täällä tiet on niin jyrkkiä että niitä on kamala nousta, vielä yli 20 asteen lämmössä ja auringonpaisteessa. Töissä mulle kerrottiin, että sinne oli murtauduttu ja  ainoo mitä ne varkaat oli vieny oli varauskirja, nii ne on nyt ihan pihalla että ketä asiakkaita sinne tulee, mihin aikaan ja kelle...
Myöhemmin sillä viikolla lähti sähköt ja hanasta tuli vaan kylmää vettä. Oli pakko tehä jotain asiakkaille pesupaikalla, joten otettiin kahvikoneesta kuumaa vettä ja sekotettiin sitä kylmään ja kaadettiin laseista hiuksiin vettä :D kävi se niinki!
Yhtenä päivänä sinne tuli kaks poikaa ja niillä oli jotku paperit käessä, yritti vissii kerjätä rahaa. Meiän pomo sitte hääti ne lopulta pois ja kaikki oli ok. Puolen tunnin päästä yks asiakas huomas, että sen laukusta oli viety puhelin. Kaikki oli kokoajan kattonu niitä eikä kukaan ollu huomannu yhtään mitään!

Viimeviikonloppu oon viettäny töissä ja käytiin myös tän tytön vanhemmilla kenen luona asun. Perhe oli tosi mukava ja se asuinalue tosi hienon näköne. Käytiin myös kattoo futista ja kivaa oli!


- Amanda




2 kommenttia: